Har du klimakteriebesvär...

och vill få hjälp på ett naturligt och säkert sätt?

Klimakteriebesvär och övergångsbesvär som värmevallningar, torra slemhinnor, sömnproblem och humörsvängningar beror på minskad hormonproduktion och hormonell obalans. Många kvinnor upplever övergångsåldern som en mycket påfrestande period med svettningar, oro, kraftiga blödningar och PMS.

Hormonbalans är det viktiga. Brist på progesteron är det första som uppstår när ägglossningen börjar utebli. Östrogen fortsätter dock att bildas i bla fettceller. Östrogendominans / progesteronbrist kan ge en rad symptom som tex viktökning, ömma bröst och huvudvärk. Hos yngre kvinnor kan det orsaka PCOS (polycystiska äggstockar), PMS och tidiga missfall.

Progesteronkräm med bioidentiskt progesteron kan lindra dina övergångsbesvär och är ett alternativ till gestagen.

Mer om hormonell obalans och vad man kan göra åt det »

Vad beror klimakteriebesvär på?
Varför tillföra bioidentiskt progesteron?
Så här säger de som har provat
Bli medlem i föreningen Hormoni
Gilla Hormoni på Facebook

© 2009-2013 Hormoni.se | info@hormoni.se | Prenumerera på nyhetsbrev | Föreläsningar | Press | Länkvänner | Kontakta oss | Användarvillkor
Innehållet på den här webbsajten är enbart avsedd som allmän information och ska inte tolkas som medicinsk rådgivning eller ersätta läkarvård. Rådgör alltid med läkare om frågor rörande din hälsa. Det är upp till läsaren att bilda sig en egen uppfattning om materialet och det är läsarens ansvar vad hon eller han väljer att göra med informationen. För rådgivning vid hälsoproblem, eller frågor kring användande av läkemedel, ska alltid läkare eller farmaceut konsulteras. Författarna avsäger sig från juridiskt ansvar, förluster, eller skada som sker på grund av användandet och tolkningar av innehållet på denna webbsajt.